Kuchnia

sałatki i surówki

Sałatka Gyros z sałatą lodową
pierś z kurczaka - 2 sztuki sałata lodowa - 1 sztuka Sos sałatkowy 2 w 1 Sałatka Gyros - 1 opakowanie kukurydza - 1 opakowanie pomidorki koktajlowe - 10 sztuk ogórek konserwowy - 8 sztuk czerwona cebula - 1 sztuka Majonez Babuni Hellmann's - 3 łyżki Ketchup Hellmann’s Łagodny - 4 łyżki gorąca woda - 2 łyżki
Mięso oczyść z błon, umyj i osusz. Następnie przetnij wzdłuż na pół na dwa cienkie płaty. Dopraw według uznania i grilluj.
Z sałaty lodowej zdejmij wierzchnie liście i ułóż je jeden w drugim tak aby powstał koszyk. Zrób cztery takie koszyki. Pozostałą sałatę porwij na mniejsze kawałki.
Ogórka pokrój w kostkę, cebulę w plastry, kukurydzę odcedź, a pomidorki przekrój na pół.
.Przygotuj sos. Połącz przyprawę z opakowania sosu sałatkowego Knorr z Ketchupem Hellmann’s Łagodnym, Majonezem Babuni Hellmann's i wodą. Dokładnie wymieszaj.
.Teraz układaj sałatkę w koszyczkach. Najpierw wsyp porwane listki sałaty i polej odrobiną sosu. Następnie połóż kukurydzę, ogórki i ponownie polej sosem. Na końcu dodaj pomidorki.
Usmażone i gorące mięso pokrój w paski i połóż na wierzchu sałatki. Polej ostatnią warstwę sosem i posyp grzankami z opakowania Knorr. Potrawę udekoruj krążkami cebuli i podawaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation