Kuchnia

Śniadanie

http://przepisnikkuchenny.blogspot.ie/2013/11/batoniki-z-nasionami-chia-bez-pieczenia.html

1/4 szklanki nasion chia
1/4 szklanki masła orzechowego
1/3 szklanki groszków czekoladowych (chocolate chips)
1/2 szklanki płatków owsianych
18-20 sztuk małych daktyli bez pestek (ok.1 szklanki)
1. Daktyle rozdrobnić w malakserze.
2. Dodać pozostałe składniki. Możemy wszystko wymieszać w malakserze lub posiekane daktyle wymieszać łyżką z pozostałymi składnikami. Jeśli masa jest za sucha dodajemy więcej masła orzechowego.
3. Na blaszce rozłożyć pergamin i wyłożyć ciasto, wyrównać, żeby było płaskie. U mnie ciasto rozłożyłam na połowie blaszki o wymiarach 20x30 cm. Sami musicie zdecydować, jak grube mają być batoniki.
4. Blaszkę z ciastem wkładamy na 15 minut do zamrażarki. Wyciągamy i kroimy na prostokąty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation