Kuchnia

cooking

30 minut | 4 porcje

Potrzebujesz:

150 g kaszy bulgur
250 g truskawek
1 garstka suszonych moreli
1/2 wiązki bazylii
2 gałązki mięty
1 garstka pistacji
1 garstka orzechów laskowych
2 łyżki oliwy
1 kostka rosołowa
świeżo mielony pieprz
opcjonalnie; papryczka chilli

Przygotowanie:

Ugotować bulgur razem z kostką rosołową. Odcedzić i opłukać pod zimną wodą.

Posiekać orzechy oraz listki mięty i bazylii. Truskawki umyć, odciąć ogonki i pokroić w ćwiartki. Morele pokroić na małe kawałki.

W dużej misce wymieszać bulgur z truskawkami, morelami, orzechami i ziołami. Doprawić oliwą i pieprzem.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation