Kuchnia

*** sałatki, surówki, pasty, pasztety

Śledzie z papryką, cebulką, ogórkiem kiszonym w oleju | Kuchnia w zieleni



5 filetów śledziowych matias
1 papryka czerwona
2-3 ogórki kiszone
2 cebule
olej
4 liście laurowe (rozkruszone)
5 ziarenek pieprzu
4 ziela angielskie

Śledzie namaczamy w wodzie ok. 1-1,5 godz. (do wody należy dodać odrobinę octu). Po tym czasie wyjmujemy, kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do nich liść laurowy, ziele i pieprz. Skrapiamy sokiem z cytryny i odrobiną octu. Odstawiamy do chłodnego miejsca na ok. 1 godzinę.
Paprykę kroimy w drobną kostkę, podobnie cebulę i ogórki.
Śledzie odsączamy z nadmiaru wody i układamy warstwami w misce na przemian z warzywami. Warstwę śledzi oprószamy za każdym razem pieprzem. Całość zalewamy od góry olejem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation