Kuchnia

cooking

Bircher musli

Składniki:
1 szklanka płatków owsianych
1 szklanka soku jabłkowego
1 łyżka pestek z dyni
1 łyżka płatków migdałowych
1 łyżka orzechów włoskich
1 gruszka
1 kiwi
1 łyżka płynnego miodu
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki jogurtu naturalnego
szczypta cynamonu
(przepis na 2 porcje)

Płatki zalewamy sokiem jabłkowym i wkładamy do lodówki na noc. Na drugi dzień wrzucamy do nich migdały, pestki z dyni, orzechy włoskie, startą na grubych oczkach gruszkę, sok z cytryny, cynamon, obrane i pokrojone kiwi. Polewamy jogurtem i miodem, mieszamy.
Jeżeli macie takie widzimisię, możecie pestki dyni i migdały chwilę podprażyć na patelni.

http://kardamonovy.blogspot.com/2014/10/bircher-muesli.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation