Kuchnia

Coś słodkiego

Składniki
1 galaretka przygotowana w 400 ml wody
1 kg twarogu zmielonego jak na sernik
1 łyżeczka przyprawy do sernika
1-2 kostki czekolady
cukier do dekoracji

Krok 1.
Przygotowuję galaretkę i zostawiam by przestygła.


Krok 2.
Mieszam ser z galaretką i przyprawą do sernika (lub cukrem waniliowym, ew. jakimś aromatem).

Na początku będą grudki, ale mieszajcie aż znikną.


Krok 3.
Górę kieliszków zanurzam w wodzie i obtaczam w kolorowym cukrze, roztopioną czekoladą rysuję wzory i chowam kieliszki do lodówki na 10-15 minut by czekoladowe wzory zastygły i nie rozpłynęly się przy nakładaniu twarożkowej masy.

Wlewam masę, dekoruję truskawkami (lub innymi owocami) i chowam do lodówki, przynajmniej na tyle by było zimne. Po 30 minutach jest już dobre, jak wolicie serniczek to polecam zostawić na całą noc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation