DIY - zrób to sam

love&food

-SKŁADNIKI-
250 g mąki
1 tabliczka czekolady deserowej
50 g posiekanych orzechów włoskich
120 g masła
80 g drobnego cukru
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-SPOSÓB PRZYGOTOWANIA-
•Czekoladę pokrój na malutkie kawałki.
•Miękkie masło utrzyj z cukrem, używając miksera. Dodaj jajko, wymieszaj, stopniowo dodawaj też mąkę, cały czas mieszając ciasto.
• Na samym końcu do masy dodaj orzechy i czekoladę, wymieszaj łyżką.
•Z masy formuj małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego, kładź je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, lekko spłaszcz łyżką (zachowaj odstępy gdyż ciastka trochę się „rozpłyną”).
•Piecz około 10-12 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego ☺
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation