Kuchnia

jaglanka pod każdą postacią

Brownie jaglane bez cukru.
Jedna porcja to ok 130 kcal.
Składniki na 6 porcji (mała blaszka):

5 łyżek kaszy jaglanej
1 jajo
80g daktyli
1 banan (bardzo dojrzały)
3-4 łyżki kakao
100ml mleka
szczypta cynamonu, łyżeczka proszku do pieczenia

Kaszę wypłukać, ugotować na wodzie i mleku (pół na pół). Ugotowaną kaszę zmiksować na gładką masę. Do zmielonej kaszy dodać banana, kakao, mleko, jajo, szczyptę cynamonu i proszek do pieczenia. Daktyle poddusić w garnuszku, w kilku łyżkach wody. Masę daktylową dodać do reszty składników. Całość ponownie zmiksować i zmielić na gładko. Piec 30-35 minut w 180-190 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation