Uroda

zdrowe odżywianie

Kasza jaglana z bakaliami, masłem orzechowym i bananem

Kolejne mega sycące danie z kaszą jaglaną w roli głównej. Świetne na śniadanie i mało wymagające, ponieważ przygotowanie zajmuje kilka minut - idealne dla takiego lenia jak ja. :) Wszystkie składniki rewelacyjnie się tu uzupełniają. Polecam dla miłośników słodkości. :D

Kasza jaglana z bakaliami, masłem orzechowym i bananem

Składniki:
- szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 banan
- garść rodzynek
- garść orzechów włoskich
- łyżka (ale nie za duża!) masła orzechowego

Kasza jaglana z bakaliami, masłem orzechowym i bananem

Ugotować kaszę jaglaną i ostudzić. Ja mam zawsze ugotowaną w lodówce na zapas, więc o ten punkt nie muszę się martwić. :D
Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła orzechowego i dodajemy kaszą jaglaną. Przez chwilę mieszamy, by kasza dobrze połączyła się masłem orzechowym.
Dodajemy rodzynki, orzechy oraz pokrojonego banana.

Po ugotowaniu, jeszcze ciepłą kaszę możecie wymieszać z masłem orzechowym, które rozpuści się pod wpływem jej ciepła, więc nie nawet wyjmować patelni. ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation