Kuchnia

Awokado

Komosa ryżowa z brokułem i soczewicą

potrzebujesz

2 szklanki quinoa
1 szklanka soczewicy
1 mały brokuł
2 dojrzałe awokado, pokrojone w plasterki
12 pomidorków koktajlowych, pokrojonych w ćwiartki
4 jajka zerówki
1 pęczek posiekanej kolendry
1 kostka rosołowa
4 łyżki orzeszków pinii, prażonych
2 łyżki nasion fenkułu, prażonych
sól i świeżo zmielony pieprz
4 łyżki soku z limonki
1 ząbek czosnku, wyciśnięty
8 łyżek oleju rzepakowego

przygotowanie

Zagotować wodę z kostką rosołową, wsypać quinoa i soczewicę, gotować przez 15-20 minut.
W osobnym rondelku ugotować jajka.
W garnku zagotować wodę z solą. Brokuł pokroić na różyczki, wrzucić do gotującej się wody i gotować przez 3 minuty.
W szklance wymieszać olej z sokiem z limonki, czosnkiem i nasionami fenkułu, doprawić solą i pieprzem.

W dużej misce wymieszać komosę i soczewicę z dressingiem, brokułem i pomidorami. Doprawić solą i pieprzem, posypać kolendrą. Ułożyć na talerzach, podawać z jajkiem i awokado.
Smacznego!

http://www.studiokuchnia.pl/przepisy/na-szybko/komosa-ryzowa-z-brokulem-i-soczewica/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation