Kuchnia

kuchnia

Sałatka warstwowa z brokułem i nie tylko...

Kolejna z sałatek , która zrobi "wielkie wejście" na każdym rodzinnym spotkaniu.
Kilka składników i gotowe! Ilość zależy od naczynia jakie posiadacie i ilości jaką chcecie zrobić.

Składniki:
-brokuł
-jaja
-pomidor
-ogórek gruntowy
-sos Remulada Duńska od FOLWARK

Wykonanie:
Ugotuj jaja na twardo.
Rozdziel brokuła na róże i ugotuj "na chrupiąco", do wody dodaj ocet, nie utracą koloru.
Pomidory sparz, obierz ze skórki i szybko wrzuć do zimnej wody, wyciąg, pokrój w plastry.
Ogórka obierz, pokrój w plastry.

Na dno płaskiego naczynia poukładaj różyczki brokuła i polej sosem, następnie dodaj plastry pomidora tak,by lekko nachodziły na siebie, znów sos.
Na wierzch plasterki ogórka – też muszą na siebie nachodzić i znów sos.
Ostatnia warstwa to ćwiartki jajek. I sos.
Potem już tylko dekoracja.
Do lodówki - do schłodzenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation