Kuchnia

desery

Migdałowo-waniliowy pudding chia z mango
SKŁADNIKI (2 porcje)

150 ml mleka migdałowego
2 lekko czubate łyżki nasionek chia
1 łyżka ksylitolu lub miodu/stewii/syropu z agawy
1 łyżka domowego ekstraktu z wanilii
1/2 mango
1 łyżka siekanych migdałów
2 duże szczypty cynamonu



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

W kubku mieszamy mleko migdałowe, chia, oraz ekstrakt waniliowy.
Ksylitol rozpuszczamy w dwóch łyżkach gorącej wody i dodajemy do pozostałych składników. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 15 min, ponownie mieszamy. Rozlewamy do szklanek i wstawiamy na noc do lodówki.
Mango kroimy w drobną kostkę i układamy na puddingu, posypujemy migdałami oraz cynamonem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation