Kuchnia

Przepisy

Dieta Arjuweda - Słodkie Buraki Na Parze
Składniki:

4 szklanki surowych buraków (5-6 buraków średniej wielkości)
2 łyżki ghee lub masła
2 łyżki soku cytrynowego (lub soku z limonki)
1 łyżka zmielonej kolendry

Przygotowanie:

Umyj buraki i pokrój na cieniutkie plasterki (około 0,5 cm). Nalej trochę wody na dno ciężkiego garnka średniej wielkości. Włóż do niego stalowe naczynie do gotowania na parze. Zagotuj wodę. Włóż pokrojone buraki do garnka i gotuj na parze, aż zmiękną (około 20-25 minut). Odlej wodę.

Na małej patelni roztop ghee lub masło. Włóż ugotowane buraki do miski i polej ghee lub masłem, dodaj też soku cytrynowego. Następnie posyp zmieloną kolendrą i dobrze wymieszaj.

Komentarze

Kasia K-P 7 lat temu
lub gotowane ze skórką
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation