Kuchnia

Ciasta

Fit babka

Składniki:

3 czubate łyżki oleju kokosowego (w stanie stałym), 3/4 szklanki mąki kokosowej, 6 łyżek mleczka/mleka kokosowego, 1 miarka odżywki białkowej, opcjonalnie 1 łyżka miodu lub innej substancji słodzącej, dowolne owoce, 4 jajka.



Sposób przyrządzenia:

Jajka ubijamy mikserem. Olej kokosowy i miód roztapiamy w rondelku i wraz z pozostałymi składnikami dodajemy do jajek i ubijamy. Na koniec dodajemy owoce. Masę wlewamy do formy do babki i wkładamy do piekarnika na 30 minut (180 stopnia)

P.S. Ciasto wychodzi wilgotne, ale zależy to również od mąki kokosowej, którą się stosuje. Jeśli masa wyjdzie zbyt gęsta należy dodać mleka lub oleju.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation