Kuchnia

Ale dziela sztuki.....

Sałatka z zupek chińskich

Składniki:
pojedyncza pierś z kurczaka
2 zupki chińskie z curry
1/2 średniej wielkości kapusty pekińskiej
1 czerwona papryka
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasolki
szczypiorek
sól, pieprz
majonez

Kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą do gyrosa i usmażyć na oleju na złoty kolor.

Kapustę pokroić w paski, a paprykę w kostkę. Kukurydzę i fasolkę odsączyć. Szczypiorek drobno pokroić.

Makaron z zupek pokruszyć (najlepiej jeszcze
w zamkniętej paczce), wrzucić do miski razem z przyprawami i zalać wrzątkiem tak, żeby przykryć całość. Wymieszać, odstawić na 3 minuty, odsączyć i zostawić do ostudzenia.

Wszystkie składniki połączyć z majonezem i dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i odrobiną curry.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation