Święta i uroczystości

wielkanocna kuchnia

ŻUREK Z BIAŁĄ KIELBASĄ NA BOCZKU
80 dag białej kiełbasy
pół kilograma boczku
2 listki liści laurowych
4 ziarenka ziela angielskiego
4 kapelusze grzybów
cebula biała
barszcz biały w butelce
majeranek zamiennie przyprawa do żurku
chrzan
magii
śmietanę 18 %

Gotujemy wywar z białą kiełbasą(którą można pokroić w kółeczka) i boczkiem pokrojonym w paseczki. Dodajemy ziele angielskie i liscie laurowe, podpalamy cebulę na gazie tak żeby była czarna wtedy wywar będzie miał lepszy smak. Gotujemy do momentu aż boczek zrobi się mięciutki. Wrzucamy grzyby, barszcz w butelce i magii gotujemy przez 10 minut aby wywar nabrał smaku. Po tem przyprawiamy majerankiem, wegetą, pieprzem i dodajemy śmietankę. Pamiętajmy aby śmietana się nie zwarzyła najpierw wlewamy do niej łyżkę wazową barszczu aby dodać jej takiej samej temperetury. Gotować jeszcze przez 10 minut i Gotowe :) Smacznego..
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation