Święta i uroczystości

WIELKANOC

Sałatka pieczarkowa

Składniki:
450 g pieczarek
szczypta kwasku cytrynowego do gotowania pieczarek
3 jajka
3 ogórki konserwowe
2 łyżki majonezu dekoracyjnego Winiary
sól
pieprz


Pieczarki oczyszczam i myję dokładnie. Po czym gotuję w wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego przez ok. 10 minut aż grzyby zmiękną i znacznie się zmniejszą. Jajka gotuję na twardo, studzę i obieram, po czym kroję w małą kosteczkę.Ugotowane i ostudzone pieczarki kroję razem z ogórkami konserwowymi w kostkę. Wszystkie składniki przekładam do miski. Dodaję majonez, sól i pieprz. Dokładnie mieszam. Wstawiam do lodówki na ok. pół godziny do schłodzenia.

Smacznego! :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation