Kuchnia

Sprawdzone ok

Placuszki z kurczakiem, papryką i pieczarkami kładniki:

450 g fileta z indyka
200 g pieczarek
1 papryka (200 g)
3 jajka
4 – 5 łyżek mąki
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy
½ łyżeczki soli
szczypta pieprzu

Przygotowanie:

Mięso, paprykę i pieczarki pokroić w niewielką kostkę. Przełożyć do dużej miski. Dodać jajka oraz mąką i dokładnie wymieszać. Następnie dodać majonez oraz musztardę. Doprawić i wszystkie jeszcze raz wymieszać.

Placuszki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Po zostawieniu masy w lodówce na następny dzień masa może być rzadsza, należy wtedy dodać odrobinę mąki i wymieszać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation