Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

DIY - zrób to sam

przepisy

Twarogowe pankejki z jabłkami

Składniki:

200g twarogu (ja użyłam Emilki 0%)
2 białka
1 żółtko
1 łyżka oleju rzepakowego
3 czubate łyżki mąki pełnoziarnistej
2 łyżki ksylitolu
1/3 szklanki maślanki
2 małe jabłka i cynamon

Białka ubijamy ze szczyptą soli w miseczce. W osobnej ubijamy mikserem pozostałe składniki (oprócz oleju i jabłek). Do masy dodajemy ubite białka i mieszamy drewnianą łyżką. Masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, wkładamy je do garnuszka i dodajemy odrobinę wody i przykrywamy pokrywką. Na małym ogniu dusimy jabłka i pod koniec duszenia zdejmujemy pokrywkę i pozwalamy by woda odparowała, dodajemy cynamon. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i na nim na średnim ogniu smażymy placuszki z obu stron. Podajemy z jabłkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation