Kuchnia

kulinarne

Zdrowie przez kuchnie: Bananowy chlebek z mikrofali

Cały chlebek zawiera:
370 kcal
12g białka
9g tłuszczu
63g węglowodanów
5,5g błonnik

Składniki:
1 banan
3 łyżki mleka
2 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki owsianej (lub mielonych płatków owsianych)
łyżka orzechów włoskich siekanych lub mielonych
pół łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka stewii
szczypta cynamonu
białko jaja kurzego
Miksujemy banana z mlekiem i białkiem. Do masy dodajemy pozostałe suche składniki, mieszamy i przekładamy do miseczki wysmarowanej odrobiną oleju lub wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do mikrofali na 3-4 minuty lub do piekarnika na 20-25 minut w 180 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation