Kuchnia

Dania główne

Tandoori chicken > sposób przygotowania - Tandoori chicken - przepis Gessler

Tandoori chicken - składniki:

4 udka z kurczaka
3 łyżki garam masala
5 łyżek jogurtu naturalnego
łyżka koncentratu pomidorowego
jedna czwarta łyżeczki szafranu
1 łyżeczka chili
pół łyżeczki kurkumy
2 łyżeczki mielonej kolendry
1łyżka kminu rzymskiego
2 ząbki czosnku
łyżeczka utartego imbiru
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oleju
pół łyżeczki soli


W blenderze zmiksować czosnek, imbir. Dodać utłuczone w moździerzu zioła i przyprawy. Zmiksować z jogurtem, olejem i koncentratem pomidorowym. Kurczaka umyć. Ponacinać w głębokie rowki tak, aby marynata mogła wniknąć głęboko w mięso.Kurczaka posmarować sokiem z cytryny. Odstawić. Następnie zalać marynatą, dokładnie natrzeć mięso.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation