Kuchnia

kuchnia

Migdałowy sernik śniadaniowy z truskawkami
150 g serka twarogowego 0% (typu maluta, emilki itp)
20 g mąki migdałowej
20 g miodu
1 jajko
odrobina otartej wanilii
1 łyżka płatków kokosowych
100 g truskawek
W misce roztrzepujemy jajko, następnie dodajemy serek, mąkę migdałową, miód i wanilię i raz jeszcze wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę, którą następnie przelewamy do naczynka żaroodpornego.

Na wierzchu układamy truskawki lub inne sezonowe owoce, posypujemy płatkami kokosowymi (ewentualnie można użyć wiórków) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180'C.

Pieczemy bez przykrycia około 40 minut.
http://www.dietetycznie-w-kuchni.blogspot.de/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation