Kuchnia

CIASTKI & SWEETS

Nutellowa owsianka pieczona.

Przepis: /1 porcja/
- 1/2 szkl. płatków owsianych (zwykłych lub górskich)
- 1 czubata łyżeczka gorzkiego kakao
- 1/4 szkl. mleka (60ml)
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- jajo
- łyżeczka cukru*
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 'porządna łyżka' nutelli
- pigwa z syropu (lub inne owoce - drobne, mogą być mrożone, najlepiej kwaskawe)
- ziarno kakaowca

Płatki mieszamy z kakao, cukrem, solą i proszkiem - zalewamy mlekiem. Dodajemy jajo rozbełtane z jogurtem.
Wersja I: Przekładamy masę do kokilki, w połowie umieszczając nutellę. Na wierzchu układamy owoce i posypujemy ziarnem kakaowca.
Wersja II: Do płatkowej masy dodajemy nutellę i owoce. Mieszamy, przekładamy do kokilki.
Zapiekamy około 30 minut w 180*
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation