Kuchnia

coś z mięsa

Kuskus z pieczarkami - Kuchnia - WP.PL

Składniki
Danie dla 4 osób:
pół opakowania kaszy kuskus
30 dag pieczarek lub grzybów leśnych
przyprawa curry
1 cukinia
1 cebula
1 papryka czerwona
sól, pieprz
1 kostka rosołowa
oliwa z oliwek lub masło



Przygotowanie
Kuskus zalać kostką rosołową, poczekać aż nasiąknie bulionem. Pokroić w dość duże cząstki pieczarki, cukinię i cebulę oraz paprykę. Paprykę dusić pod przykryciem najpierw na wodzie, jak nieco zmięknie, na patelnię wrzucić masło lub nalać oliwę, podsmażyć razem z papryką najpierw grzyby, potem cebulę i cukinię. Jak warzywa będą miękkie i lekko podsmażone, dodać kuskus. Podsmażyć wszystko razem, dodać sól i pieprz oraz przyprawę curry do smaku i jeszcze trochę wszystko razem podsmażać. Podawać do mięs lub jako ciepłą przystawkę na imprezę.
Polub kuchnia.wp.pl na Facebooku
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation