Kuchnia

ciasta

200 g pure z dyni
1 jajko
60 g oleju kokosowego
1/2 szklanki cukru kokosowego lub innego
1 i 1/2 szklanki mąki migdałowej (może być ryżowa lub owsiana)
1 szklanka płatków owsianych
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
1 płaska łyżeczka imbiru w proszku
1 płaska łyżeczka cynamonu w proszku
1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
1/2 łyżeczki kurkumy
40 g czekolady 70% kakao
Papier do pieczenia
Blaszka
Wykonanie
W małym rondelku rozpuścić olej kokosowy. Do miski włożyć wszystkie mokre składniki, dodać olej kokosowy.
Dodać wszystkie suche składniki oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać. Dodać czekoladę pokrojoną w małe kawałki.
Piekarnik nastawić na 180 stopni.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta uformować kulki, ułożyć je na blaszce i delikatnie przycisnąć dłonią.
Wstawić do piekarnika i piec około 12-14 minut.
Po tym czasie wyjąć ciastka z piekarnika i pozostawić aby ostygły.
Można je przechowywać w lodowce nawet 5 dni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation