Kuchnia

Dania obiadowe - wieprzowina i wołowina

I love cooking: Karkówka po żydowsku

Karkówka po żydowsku
•1kg karkówki
•40dag pieczarek
•3 cebule
•5 ogórków konserwowych
•1 szklanka zalewy z ogórków
•3 łyżki przecieru pomidorowego
•3 łyżki ketchupu
•sól, pieprz, majeranek, mąka

Karkówkę pokroić w plastry, posolić, popieprzyć, posypać majerankiem. Można odstawić na jakiś czas do lodówki. Obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju do lekkiego zarumienienia. Kotlety przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na olej po mięsie, wrzucić pokrojone pieczarki i cebule, dosolić i podsmażyć. Ogórki pokroić w kosteczkę. Zrobić sos: wymieszać zalewę z ogórków, przecier i ketchup, dodać trochę pieprzu. Na mięso położyć ogórki, pieczarki i cebule i zalać przygotowanym sosem. Zapiekać w piekarniku ok. 1,5 godziny w 180 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation