Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

marynowana ryba

Składniki:
- ryba
- 1 szkl. octu ryżowego
- 1 szkl. wody
- 1 łyżka cukru
- 1 marchewka
- 2 cebule
- 1 łyżeczka soli
- papryczka chili, ziele angielskie

Ryba, która będzie marynowana w occie, powinna być najpierw podsmażona, dzięki temu nie przejdzie zbyt mocno smakiem i zapachem octu.
Po podsmażeniu ryby przygotuj marynatę: ocet, woda, cukier, pokrojona marchewka, cebula oraz chili i ziele angielskie - zagotować.
Włóż rybę do słoja i zalej zalewą.
zalać gorącą marynatą i przykryć. Odłóż do ciemnego, chłodnego miejsca, po 2-3 dniach ości rozpuszczą się w occie, a ryba będzie aromatyczna i gotowa do spożycia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation