Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

SALATKA GRILLOWA.

Składniki:

- 1 główka kapusty pekińskiej średniej wielkości
- 1 puszka kukurydzy (400g),
- 1 puszka czerwonej fasoli (400g)
- 1 puszka zielonego groszku (400g),
- 1 opakowanie sera fetta - łagodnego (200g)
- 1 średniej wielkości świeża papryka czerwona
- 3 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku

Kapustę pekińską drobno posiekać. Ser fetta pokroić w kosteczkę mniej więcej
1 cm x 1 cm. Papryke czerwoną umyć, wykroić pestki i pokroić w cienkie, krótkie paseczki. Do kapusty wrzucić odsączoną na sicie fasolę, groszek i kukurydzę, dodać pokrojoną paprykę, doprawic do smaku pieprzem i solą, pamietając przy tym, że ser jest słony. Dodać 3 lyzki majonezu, wszystko wymieszać i na koniec dodać ser fetta, ponownie delikatnie mieszając.

Salatka idealnie nadaje się do karkówki, czy kurczaka z grilla. Jest też świetna do zimnych dań miesnych.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation