Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Sałatka z zupek chinskich


Składniki

5 zupek chińskich (VIFON złoty kurczak łagodny)
pierś z kurczaka
kapusta pekińska
puszka kukurydzy
cały słoik ogórków konserwowych
2 papryki (żółta i czerwona)
przyprawę Delikat Knorr do mięs lub przyprawę Prymat Kebab-Gyros
majonez, keczup, pieprz

Sposób przygotowania

1

Makaron pokruszyć i wysypać do niego przyprawy (nie dodawać oleju z zupek bo sałatka byłaby za tłusta). Zalać wrzącą wodą i odstawić do napęcznienia. Gdy napęcznieje przecedzić przez sito i odstawić makaron do ostygnięcia.
2

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w malutkie kawałeczki. Usmażyć na oleju i dodać do smaku przyprawę do mięsa. Odstawić do ostygnięcia.
3

Kapustę pekińską obrać na pojedyncze liście i odkroić głębie. Resztę pokroić w osobnej misce i posypać solą. Odstawić na 15 min. Odcisnąć kapustę z wody i dodać do sałatki. Dlatego trzeba posolić kapustę by w sałatce nie zrobiła się woda.
4

Papryki oczyścić. Papryki i ogórki pokroić w drobniutką kosteczkę. Kukurydzę odcedzić.
5

Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, dodać pieprz i ketchup. Ewentualnie można dodać sól do smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation