Kuchnia

Kuchnia - zapiekanki

Pieczone ziemniaki po amerykańsku


duże ziemniaki - 6 sztuk
gęsta śmietana kwaśna 30% po 1 łyżce na każdego ziemniaka
Knorr Fix Domowe frytki z dipem czosnkowym - 1 opakowanie
oliwa z oliwek po 2 łyżki na każdego ziemniaka
szczypiorek - 0.5 pęczka
folia aluminiowa do pieczenia


Ziemniaki dokładnie umyj. Skóra powinna być czysta. Następnie skrop oliwą z oliwek i posyp przyprawą z opakowania Fix Knorr.
Każdego ziemniaka zawiń wraz z marynatą w folię aluminiową.
Ziemniaki piecz na grillu lub w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180°C.
W tym czasie przygotuj sos, łącząc dip z opakowania Fix Knorr ze śmietaną.
Gdy ziemniaki się upieką i będą miękkie, odwiń ostrożnie folię z wierzchu. Następnie natnij ziemniaka nożem na krzyż. Palcami ściśnij ziemniaka w miejscu nacięcia, tak aby miąższ lekko wyszedł na zewnątrz.
Gdy ziemniaki się upieką i będą miękkie, odwiń ostrożnie folię z wierzchu. Następnie natnij ziemniaka nożem na krzyż. Palcami ściśnij ziemniaka w miejscu nacięcia, tak aby miąższ lekko wyszedł na zewnątrz.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation