Kuchnia

kuchnia.

Składniki:

10 papryczek chili (okrągłych)
125 g sera feta
50 g twarogu
6 ząbków czosnku
oliwa z oliwek
kilka gałązek świeżego tymianku
sól, pieprz

Przetwory - papryki nadziewane w oliwie 02

Przygotowanie:

Oczyść papryczki z nasion i odetnij główkę. Zagotuj wodę i wrzuć je do wrzątku, blanszuj około 3 min.
Połącz oba sery i zmiksuj je dokładnie, dopraw solą i pieprzem. Napełnij worek cukierniczy masą serową i nadziewaj papryczki.
Na dno słoiczka włóż gałązkę tymianku, dwa ząbki czosnku i układaj nadziane papryczki. Przykryj je gałązką tymianku i czosnkiem który pozostał. Zalej gorącą oliwą z oliwek i zakręć. Już po paru dniach są gotowe do spożycia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation