Kuchnia

Ciasta-Wypieki-Desery

TIRAMISU

Składniki (na 2 solidne porcje):
250 g mascarpone
4 żółtka
50 g cukru pudru
kawa espresso lub bardzo mocna kawa rozpuszczalna ( ok. 1 szklanki)
50 ml amaretto
biszkopty lasy fingers

Żółtka oddzielic od białęk. Białka spożytkować lub zamrozić, a zółtka ubijać z cukrem pudrem do białości (ja ubijam ok. 8 - 10 minut). Stopniowo dodawać mascarpone i miksować.

Do lekko ciepłej kawy wlać amaretto. Biszkopty moczyć w kawie i ułożyć pojedyńczą warstwę w formie lub kieliszkach (pucharkach). Na to wyłożyć połowę kremu, warstwę biszkoptów moczonych w kawie i resztę kremu. Wstawić na min. 4 godz (a najlepiej na całą noc) do lodówki. Przed podaniem oprószyć kakao (nie żałować).

zrodlo http://smakmojegodomu.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?682934
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation