Kuchnia

kuchnia - mieso, wedliny, drob, ryby, zapiekanki

PULPETY W POMIDORACH.

Składniki:

50 dag mielonego mięsa
1 kajzerka
1 cebula
sól, pieprz
3 łyżki mąki
1 puszka pomidorów krojonych bez skóry
1 ząbek czosnku
1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
natka pietruszki

Kajzerkę namoczyc w wodzie, odcisnąc, dodac do mięsa, wymieszac razem z drobno posiekaną cebulą. Przyprawic do smaku solą i pieprzem. Z masy mięsne formowac kulki, obtaczac w mące i kłaśc do rondla z małą ilością gotującej się wody. Poddusic. Dodac pomidory, wcisnąc ząbek czosnku, dodac paprykę oraz sól. Dusic do miękkości. W razie gdyby sos wyszed za rzadki, można go zagęścic nieco mąką ziemniaczaną. Rozprowadzic 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej w niewielkiej ilosci wody, wlac do rondla, zamieszac i zagotowac. Na koniec danie posypac natką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation