Kuchnia

kuchnia

Pekinka z Fetą na kolorowo -
1 kg kapusty pekińskiej (1 sztuka) 27 dag sera feta (1 opakowanie) 1 puszka zielonego groszku konserwowego 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 pomidor 1 czerwona cebula 3 średnie ogórki konserwowe 2 ząbki czosnku zielona pietruszka koperek 4 łyżki oliwy z oliwek sok z cytryny sól pieprz

Kapustę pekińską opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Ser Feta pokroić w kostkę. Zielony groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Pomidor sparzyć i obrać ze skórki. Razem z czerwoną cebulą i konserwowymi ogórkami pokroić w kostkę. Czosnek zmiażdżyć. Zieloną pietruszkę, koperek opłukać, osuszyć i pokroić. Do dużej miski przełożyć kapustę pekińską, ser Feta, zielony groszek, kukurydzę, pomidor, czerwoną cebulę, ogórek konserwowy, czosnek, zieloną pietruszkę i koperek. Dodać oliwę z oliwek, kilka kropli soku z cytryny, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Sałatkę włożyć do lodówki na około 30 minut. Można ją podawać do kiełbaski z grilla.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation