Kuchnia

SMAKO-ŁYKI

Komentarze

fajnie fajnie tylko co tam wlewają? Syrop klonowy?
Zapewne miód, świetne na chłodne jesienne wieczory.
stawiam na miód + cytryna + woda :)
Kasia 10 lat temu
probowalyscie kidys?
Mi się wydaję że miód i cytryna. Bez wody, cytryna puści sok.
Mi się wydaję że miód i cytryna. Bez wody, cytryna puści sok.
fajne te przepisy i pomysly ,tylko zeby jeszcze dodawano opis
Anka 10 lat temu
Ja taka cytryne zasypywalam cukrem, ale chyba zdrowiej zalac miodem :)
Ale cały słoik miodem zalać?
Julia R. 10 lat temu
Ja codziennie rano wypijam szklankę wody z cytryną i miodem. Obstawiam, że miodu jest do poziomu cytryn i do reszty słoiczka dolano wody. Obecność wody można wywnioskować po wyglądzie napoju na ostatnim zdjęciu. Pozdrawiam :-)
Julia R. 10 lat temu
Ja codziennie rano wypijam szklankę wody z cytryną i miodem. Obstawiam, że miodu jest do poziomu cytryn i do reszty słoiczka dolano wody. Obecność wody można wywnioskować po wyglądzie napoju na ostatnim zdjęciu. Pozdrawiam :-)
A ja myślę że to cytryny i miód w całym słoiczku ,a do napoju wykorzystano łyżkę lub dwie cytryny z miodem i potem dolano wody.
cokacola 10 lat temu
Składniki : Składniki na słoiczek pojemności 250 ml

cytryna
1/2 - 3/4 szklanki cukru
1/3 filiżanki rumu

Cytrynę szorujemy dokładnie pod wodą, sparzamy, kroimy w cienkie plasterki. Układamy w wyparzonych słoikach. Zasypujemy cukrem, wstrząsamy. Można poczekać aż cukier się rozpuści lub od razu zalać rumem. Po zalaniu rumem słoiki szczelnie zakręcamy i mocno wstrząsamy. Robimy tak od czasu do czasu aż cukier się rozpuści i już gotowe.

Dodajemy do herbaty plasterek cytrynki i trochę zalewy.

Tak przygotowane słoiczki można przechowywać bardzo długo, pół roku a nawet dłużej.
cokacola 10 lat temu
Składniki : Składniki na słoiczek pojemności 250 ml

cytryna
1/2 - 3/4 szklanki cukru
1/3 filiżanki rumu

Cytrynę szorujemy dokładnie pod wodą, sparzamy, kroimy w cienkie plasterki. Układamy w wyparzonych słoikach. Zasypujemy cukrem, wstrząsamy. Można poczekać aż cukier się rozpuści lub od razu zalać rumem. Po zalaniu rumem słoiki szczelnie zakręcamy i mocno wstrząsamy. Robimy tak od czasu do czasu aż cukier się rozpuści i już gotowe.

Dodajemy do herbaty plasterek cytrynki i trochę zalewy.

Tak przygotowane słoiczki można przechowywać bardzo długo, pół roku a nawet dłużej.
cokacola 10 lat temu
Składniki : Składniki na słoiczek pojemności 250 ml

cytryna
1/2 - 3/4 szklanki cukru
1/3 filiżanki rumu

Cytrynę szorujemy dokładnie pod wodą, sparzamy, kroimy w cienkie plasterki. Układamy w wyparzonych słoikach. Zasypujemy cukrem, wstrząsamy. Można poczekać aż cukier się rozpuści lub od razu zalać rumem. Po zalaniu rumem słoiki szczelnie zakręcamy i mocno wstrząsamy. Robimy tak od czasu do czasu aż cukier się rozpuści i już gotowe.

Dodajemy do herbaty plasterek cytrynki i trochę zalewy.

Tak przygotowane słoiczki można przechowywać bardzo długo, pół roku a nawet dłużej.
cokacola 10 lat temu
Składniki : Składniki na słoiczek pojemności 250 ml

cytryna
1/2 - 3/4 szklanki cukru
1/3 filiżanki rumu

Cytrynę szorujemy dokładnie pod wodą, sparzamy, kroimy w cienkie plasterki. Układamy w wyparzonych słoikach. Zasypujemy cukrem, wstrząsamy. Można poczekać aż cukier się rozpuści lub od razu zalać rumem. Po zalaniu rumem słoiki szczelnie zakręcamy i mocno wstrząsamy. Robimy tak od czasu do czasu aż cukier się rozpuści i już gotowe.

Dodajemy do herbaty plasterek cytrynki i trochę zalewy.

Tak przygotowane słoiczki można przechowywać bardzo długo, pół roku a nawet dłużej.
cokacola 10 lat temu
Składniki : Składniki na słoiczek pojemności 250 ml

cytryna
1/2 - 3/4 szklanki cukru
1/3 filiżanki rumu

Cytrynę szorujemy dokładnie pod wodą, sparzamy, kroimy w cienkie plasterki. Układamy w wyparzonych słoikach. Zasypujemy cukrem, wstrząsamy. Można poczekać aż cukier się rozpuści lub od razu zalać rumem. Po zalaniu rumem słoiki szczelnie zakręcamy i mocno wstrząsamy. Robimy tak od czasu do czasu aż cukier się rozpuści i już gotowe.

Dodajemy do herbaty plasterek cytrynki i trochę zalewy.

Tak przygotowane słoiczki można przechowywać bardzo długo, pół roku a nawet dłużej.
cokacola 10 lat temu
Składniki na słoiczek pojemności 250ml:
-cytryna
-1/3 filiżanki rumu
-1/2--3/4 szklanki cukru
Cytrynę porządnie wyszorować pod wodą,sparzyć i pokroić w plastry
i układamy w wyparzonym słoiczku.Następnie zasypujemy cukrem(można poczekać aż cukier się rozpuści) lub od razu zalać rumem.Słoik mocno zakręcamy i wstrząsamy,aż cukier się całkowicie rozpuści i gotowe :) do herbatki.
Tak przygotowana cytrynka może stać pół roku,a nawet dłużej.
cokacola 10 lat temu
Składniki na słoiczek pojemności 250ml:
-cytryna
-1/3 filiżanki rumu
-1/2--3/4 szklanki cukru
Cytrynę porządnie wyszorować pod wodą,sparzyć i pokroić w plastry
i układamy w wyparzonym słoiczku.Następnie zasypujemy cukrem(można poczekać aż cukier się rozpuści) lub od razu zalać rumem.Słoik mocno zakręcamy i wstrząsamy,aż cukier się całkowicie rozpuści i gotowe :) do herbatki.
Tak przygotowana cytrynka może stać pół roku,a nawet dłużej.
cokacola 10 lat temu
Składniki na słoiczek pojemności 250ml:
-cytryna
-1/3 filiżanki rumu
-1/2--3/4 szklanki cukru
Cytrynę porządnie wyszorować pod wodą,sparzyć i pokroić w plastry
i układamy w wyparzonym słoiczku.Następnie zasypujemy cukrem(można poczekać aż cukier się rozpuści) lub od razu zalać rumem.Słoik mocno zakręcamy i wstrząsamy,aż cukier się całkowicie rozpuści i gotowe :) do herbatki.
Tak przygotowana cytrynka może stać pół roku,a nawet dłużej.
cokacola 10 lat temu
Składniki na słoiczek pojemności 250ml:
-cytryna
-1/3 filiżanki rumu
-1/2--3/4 szklanki cukru
Cytrynę porządnie wyszorować pod wodą,sparzyć i pokroić w plastry
i układamy w wyparzonym słoiczku.Następnie zasypujemy cukrem(można poczekać aż cukier się rozpuści) lub od razu zalać rumem.Słoik mocno zakręcamy i wstrząsamy,aż cukier się całkowicie rozpuści i gotowe :) do herbatki.
Tak przygotowana cytrynka może stać pół roku,a nawet dłużej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation