jedzonko z pomysłem

146 inspiracji
4 obserwujących
Najlepszy kurczak na świecie

Produkty:
4 piersi kurczaka bez kości i skóry
1/2 szklanki musztardy Dijon
1/4 szklanki syropu klonowego
1 łyżka czerwonego octu winnego
sól i pieprz
rozmaryn

Rozgrzej piekarnik do 170 stopni C
W małej misce wymieszać musztardę, syrop, i ocet.
Umieść piersi kurczaka w naczyniu do pieczenia. Doprawić solą i dużą ilością pieprzu. Wlać mieszaninę musztardy na kurczaka. Upewnij się, że każda z piersi jest wysmarowana
Piec przez około 30-40 minut.
Doprawić posiekanym rozmarynem.
Pasta przepyszna o unikatowym smaku

PASTA KANAPKOWA WŁOSKA

Pasta przepyszna o unikatowym smaku. Suszone pomidory, oliwki i orzechy tworzą wspaniałą kompozycję.


SKŁADNIKI: wszystkie kupiłam w Lidlu

- serek włoski ( kulka 220g) ( jest to serek twarogowy firmy Pilos)
- pomidory suszone w oleju
- 10 czarnych oliwek
- 1- 1,5 łyżki rozdrobnionych orzechów włoskich
- pieprz,sól
- bazylia

Pomidory i oliwki osączyć z zalewy, rozdrobnić. Dodać do serka wraz z orzechami, zmiksować na pastę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią. Podawać do pieczywa
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation
Następna strona