Kuchnia

cucinare

Dietetyczna pizza:
WARTOŚCI ODŻYWCZE (Całość ok 3 spody 1055g)
Energia: 679kcal
Białko: 66,8g
Węglowodany: 82,3 g
Tłuszcze: 19 g
Błonnik: 23,8 g
Ciasto na pizze bez mąki

→ Przygotowanie ciasta:

Brokuły gotujemy
Odcedzamy oraz wrzucamy do naczynia w którym już jest pół szklanki płatków górskich, oraz 90g białego chudego sera, 2 białka i jedno żółtko jaj.
Następnie doprawiamy według uznania i miksujemy blenederem na gęstą papkę. (brokuły powinny być ostudzone)
Tak przygotowaną masę przelewamy na blachę, lub do naczynia żaroodpornego, można wyłożyć je papierem do pieczenia ale nie jest to niezbędne.
Ciasto wrzucamy do piekarnika na 220 stopni na 20 min.
Po upływie tego czasu obsypujemy zbrązowiałe ciasto smarujemy sosem oraz posypujemy dodatkami.
Ważne! Łosoś powinien być wcześniej ugotowany na parze, tak samo pierś z kurczaka, nie wrzucamy surowego mięska.
Przygotowaną blachę wstawiamy z powrotem do piekarnika na kolejne 20 min już na 180 stopni:)

→ Składniki na spód dietetycznej pizzy z brokułów:

Płatki owsiane górskie 55g (pół szklanki) 201 kcal
Brokuł 800g 216 kcal
Twaróg chudy 90g 102 kcal
białka z 2 jajek 70g 34 kcal
żółtko jaja kurzego 40g 126 kcal
przyprawy według uznania
→ Góra pizzy:

mozzarella light
łosoś lub gotowana pierś z kurczaka
boczniak / pieczarki
kukurydza
brokuły/ruccola
http://cwicze.pl/dietetyczna-pizza-ciasto-z-brokulow/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation