Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Honeycomb czyli plaster miodu przepis - Wszystkie przepisy Polska

ilość porcji : 10

200 g cukru
4 łyżki syropu złocistego
3 łyżeczki sody oczyszczonej

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 5min. › Gotowanie: 10min. › +30min. tężenie › Gotowe w: 45min.

Wysmarować tłuszczem foremkę o średnicy 20 cm.
W dużym garnku podgrzewać cukier z syropem, aż się zagotuje. Gotować na małym ogniu przez 5-10 minut. Sprawdzić czy masa jest gotowa, wlewając kilka kropel do wody. Gotowa masa stwardnieje i stanie się krucha.
Zdjąć z ognia, dodać sodę i szybko wymieszać. Masa zacznie się pienić. Przelać natychmiast do foremki i odstawić aby zastygła, a następnie połamać na małe kawałki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation