Kuchnia

PRZEPISY

Letnia sałatka z cukinii z jajkiem

328 g gotowej sałatki dostarcza:
141 kcal
11 g białka
6 g tłuszczy
11 g węglowodanów
198 mg cholesterolu
150 g łososia i 200 g brokułów dostarczają:
334 kcal
33 g białka
21 g tłuszczy
3 g węglowodanów
105 mg cholesterolu
Całodniowy jadłospis dostarcza: 475 kcal

ŚNIADANIE:
Składniki na 1 porcję:
1 mała cukinia (150 g)
1 średnia marchewka (60 g)
1 jajko (62 g) ugotowane
1 łyżka posiekanego szczypiorku
kilka oliwek zielonych (ja wzięłam 5)
50 ml jogurtu naturalnego 2% tłuszczu
ząbek czosnku
sól, pieprz

Wykonanie:
Cukinię i marchewkę obieramy obieraczką do warzyw (tak aby postały wstążki). Jajko dzielimy na ćwiartki, zaś oliwki kroimy na pół.
Na talerzu układamy cukinię i marchewkę, na nie kładziemy jajko i dodajemy oliwki.
Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do jogurtu, którego doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Warzywa na talerzu polewamy sosem jogurtowym i posypujemy szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation