Kuchnia

jedzonko

Kakaowy krem z bananów i awokado - Buszująca w kuchni

Składniki

awokado, 1 szt.

banany, 2 małe
kakao, 2 łyżki
miód, 1 łyżka

Dodatkowo:

orzechy ziemne, 1/2 łyżki
wiórki kokosowe, 1/2 łyżki
owoce

Sposób przygotowania

Awokado przeciąć na pół. Usunąć pestkę. Miąższ wyciągnąć za pomocą łyżki. Przełożyć do miski.
Banany obrać i pociąć na mniejsze kawałki. Dodać do awokado. Wsypać kakao i wlać miód. Miksować, aż powstanie gładka masa. Przełożyć do naczynia.
Na suchej patelni prużyć grubo posiekane orzechy. Po chwili dodać wiórki. Podgrzewać około 1 minuty. Deser ozdobić owocami oraz mieszanką orzechów i wiórek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation