Kuchnia

DESERY

Lody truskawkowo - bananowe | Moje Wypieki

Składniki na 1,5 litra lodów:

400 g truskawek, zamrożonych
400 g bananów, zamrożonych i pokrojonych na kawałki (waga bez skórki)
60 ml śmietanki kremówki 36% lub śmietanki kokosowej (gęstej części z mleka kokosowego), schłodzonej
syrop klonowy lub syrop z agawy do smaku

Truskawki i banany umieścić w misie malaksera i zmiksować do powstania masy o konstystencji lodów. Lody na poczatku będą dość sypkie - dolać śmietanę kremówkę lub śmietankę kokosową, dosłodzić do smaku i ponownie miksować, aż do osiągnięcia lekko kremowej i jednolitej konsystencji (jak na zdjęciach). Podawać natychmiast lub odłożyć do zamrażarki na później.

Smacznego :-).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation