Kuchnia

przetwory i nie tylko.

Salsa Avocado


Wariacja na temat Guacamole. Świetny dodatek do nachos lub chipsów, choć przyznam, że salsę trudniej się nabiera niż pasty. Jej smak w dużej mierze zależy od dojrzałości avocado. Jeśli jest smaczne - salsa wychodzi doskonała. Przepis Nigelli.

Składniki:
•2 dojrzałe owoce avokado
•2 dymki drobno pokrojone
•garść posiekanych listków kolendry
•sok z połowy limonki
•3 łyżki posiekanych papryczek Jalapeno ze słoika (dałam czerwone)
•sól do smaku

Wykonanie

Niezależnie od tego czy przygotowujemy Salsę z avokado czy Guacamole, należy to zrobić tuż przed podaniem, po czasie owoc utlenia się i czarnieje.

Avocado przeciąć wzdłuż, usunąć pestkę, łyżką wyjąć miąższ z łupiny. Pokroić, umieścić w misce.

Dodać posiekane zioła, dymke, i lekko posiekane papryczki. Posolić, skropić sokiem z limonki. Podawać z Nachos.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation