Kuchnia

grillowane cuda

Grillowany schab z brzoskwiniową salsą
Co kupić
4 plastry schabu
1/2 czerwonej cebuli
2 brzoskwinie
1 łyżka miodu
1 łyżka soku z cytryny
szczypta pieprzu kajeńskiego
szczypta ostrej papryki
sól
pieprz
Jak zrobić
poziom: łatwy porcji: 4 czas: 30min
Przygotowanie
Cebulę kroimy w piórka, przekładamy do miski i zalewamy bardzo zimną wodą. Po 10 minutach wylewamy wodę, zostawiając cebulę w misce. Do cebuli dodajemy pokrojone na plasterki brzoskwinie, miód, sok z cytryny, pieprz kajeński oraz sól i pieprz do smaku. Miskę przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na mniej więcej 1 godzinę.
Schab oprószamy ostrą papryką, solą i pieprzem. Grillujemy z dwóch stron, aż mięso się zarumieni (przez mniej więcej 5-6 minut z każdej strony). Przekładamy na talerze i podajemy z cebulowo-brzoskwiniową salsą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation