Kuchnia

smakowite

KOLOROWY TALERZ WARZYW (366 KCAL


Lekka, bezmięsna potrawa na obiad. Warzywa z patelni są pyszne i ślicznie, kolorowo wyglądają na talerzu.

Składniki:

5 średnich ziemniaków
czerwona papryka
spora marchew
2 cebule
cukinia
bazylia, zioła prowansalskie, papryka wędzona, czosnek granulowany
2 łyżki sezamu
pęczek szczypiorku
100 ml wody
sól morska, pieprz zielony
2 łyżki oleju

Przygotowanie
Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy w grubą kostkę albo paski i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Cebulę kroimy w plasterki, paprykę na kawałki, cukinię w kostkę wielkości ziemniaków. Cebulę i paprykę dodajemy do podsmażonych warzyw. Wlewamy wodę i chwilę podduszamy pod przykryciem, następnie dodajemy cukinię. Warzywa dusimy na małym ogniu aż wszystkie staną się miękkie. Pod koniec duszenia potrawę przyprawiamy i dodajemy sezam. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation