Kuchnia

zupki!

Zupa krem z jarmużu

SKŁADNIKI:

zupa krem z jarmużu 350g
pietruszka 1szt
marchewka 2szt
seler 1szt
por 1szt
czosnek 3 ząbki
liść laurowy
ziele angielskie 3szt
sólo i pieprz
ziemniaki
woda 1,5l
cebula 1szt


PRZYGOTOWANIE:

Warzywa obrać, opłukać pokroić w kostkę.

Jarmuż umyć, usunąć grube nerwy, pokroić.

Cebulę obrać pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.

Do garnka wlać wodę, osolić zagotować.

Następnie dodać warzywa pokrojone w kostkę , obrany czosnek , cebulę i przyprawy , gotować do miękkości.

Pod koniec gotowania dodać jarmuż, gotować jeszcze kilka minut.

Zupę zmiksować na krem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z grzankami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation