Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

kuchnia

Ciasto przygotuj z mąki, wody, oliwy i soli - ugnieć je na elastyczą masę, a następnie rozwałkuj na cienki, okrągły placek. Posmaruj wystudzonym sosem pomidorowym (opcja dla zabieganych: dobrej jakości koncentrat, opcja dla wymagających: w garnuszku podgrzej zawartość puszki pomidorów Pelati z jednym, posiekanym ząbkiem czosnku, a na końcu dodaj odrobinę soli i świeże zioła, np. bazylię i oregano) i piecz w temperaturze 220 stopni C przez około 12-15 minut.



Podczas gdy ciasto będzie się apetycznie rumieniło, przygotuj to, co na nie nonszalancko rzucisz. Wymieszaj kilka rodzajów sałaty (my stawiamy na rukolę i roszponkę) z przekrojonymi na połówki pomidorkami koktajlowymi i czerwoną cebulką. Wszystko skrop oliwą, dopraw ziołami i rzuć na gotowy, upieczony spód.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation