Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Kasza jaglana z cukinią
Kiwi
sok marchewkowy

Składniki na 2 porcje:
50 g kaszy jaglanej
bulion (objętość 2 razy większa niż kaszy)
garść posiekanych orzechów pistacjowych
1 mała cukinia
kilka kuleczek mozzarelli
garść kiełków lucerny
odrobina oliwy
ząbek czosnku, drobno posiekany
sól, pieprz

Bulion zagotuj i wrzuć kaszę. Gotuj ok. 15 -20 minut - aż kasza wchłonie bulion. Cukinię oczyść i pokrój w półksiężyce lub w kostkę. Na odrobinie oliwy zeszklij czosnek i dodaj cukinię. Chwilę podgrzewaj, aż cukinia delikatnie zmięknie (ok. 5 minut). Mozarellę pokrój w kostkę. Ostudzoną kaszę wymieszaj z cukinią, serem i orzechami. Dopraw do smaku solą i pieprzem, posyp kiełkami lucerny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation