Kuchnia

Zdrowo i smacznie <3

placki light ziemniaczane
SKŁADNIKI:
1 duży ziemniak (ok. 200 g)
1 jajko
szczypta soli
1 łyżka otrębów pszennych
dodatki:
jogurt naturalny gęsty
wędzony łosoś
sałatka, rukola lub roszponka


Ziemniak ubierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Odciśnij wodę. Dodaj jajko, otręby, sól i wszystko dokładnie wymieszaj.
Patelnie teflonową lub ceramiczną dobrze rozgrzej i łyżką nakładaj placki (nie za grube). Jeśli masz dobrą patelnie, to nie ma konieczności wlewania jakiegokolwiek tłuszczu.
Placki smaż na złoto z dwóch stron.
Usmażone ułóż na sałacie, posmaruj łyżką jogurtu i obłóż kawałkami wędzonego łososia.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation