Kuchnia

Kulinaria

Szybka strucla z jabłkami

Składniki
ilość porcji: 8
250 g (1 opakowanie) mrożonego ciasta francuskiego
500 g jabłek
1/2 szklanki rodzynek
150 g cukru
1/3 szklanki orzechów włoskich, posiekanych
2 łyżeczki cynamonu
1 jajko, roztrzepane
cukier do posypania

1.Ciasto rozmrażać przez 30 minut. 2.Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C. 3.Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, a resztę pokroić w drobną kostkę. Dodać rodzynki, cukier, orzechy i cynamon, wymieszać. 4.Ciasto rozwinąć, posypać mąką, lekko rozwałkować i zaznaczyć trzy równe części. Nadzienie wyłożyć na środkową część. Przykryć częścią znajdującą się z prawej strony. Posmarować jajkiem i przykryć częścią znajdującą się z lewej. Na wierzchu zrobić kilka ukośnych nacięć. 5.Wierzch posmarować jajkiem i posypać cukrem. 6.Piec przez 25-30 minut.

http://allrecipes.pl/przepis/6982/szybka-strucla-z-jab-kami.aspx
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation