Design

Design

Łaciaty sernik z lodami

składniki:

ciasto:
margaryna - 100 gramów
jajko - 1 sztuka
mąka - 170 gramów
cukier - 60 gramów
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
kakao - 3 łyżki

masa serowa:
ser biały - 400 gramów
jajka - 3 sztuki
margaryna - 100 gramów
cukier - 100 gramów
budyń waniliowy - 1 opakowanie
lody Carte d'Or Caffe Latte


Przygotuj ciasto. Do miski włóż wszystkie składniki ciasta i wymieszaj mikserem. Następnie wyłóż ciasto na stół i szybko zagnieć.

Podłużną foremkę o wymiarach 18x20cm wyłóż papierem do pieczenia. 1/3 ciasta odłóż, resztą wylep dno formy.

Przygotuj masę serową. Jajka ubij z cukrem na puch. Kasię rozpuść w rondelku i wystudź. Do masy jajecznej dodaj ciągle ubijając ser, budyń i rozpuszczoną Kasię.

Masę serową wyłóż na ciasto. Odłożone wcześniej ciasto lekko rozwałkuj. Z ciasta odrywaj spore kawałki i ułóż je na masie serowej.

Sernik wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 60 minut w 180st.C.

Gotowy, wystudzony sernik pokrój na kawałki i podawaj z lodami Carte d'Or Caffe Latte.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation